19 de outubro de 2013

Projecto Marmita Semana 38/2013 / Lunchbox Project Week 38/2013

Para uma semana mais curta, o congelador foi o grande amigo das marmitas, com exceção das sopas e das doses de legumes salteados/grelhados que acompanharam as marmitas.

For a shorter week, the freezer was the great friend of lunchboxes, with the exception of soups and the 2 doses of sautéed vegetables/grilled that accompanied the lunchboxes.

 
Segunda-feira/Monday:

Almoço: Sopa de espinafres. 2 fatias de tortilha com legumes salteados, ou melhor, grelhados com recurso ao micro-ondas. Pera assada com moscatel.

Lanches: 1 ameixa, uvas, 2 fatias de “challah” com ameixa. 1 Iogurte grego. Chá de cavalinha.

 Os legumes (serve 2 doses e meia):
Descasque e corte uma batata-doce e ¼ de chuchu em pedaços pequenos. Coloque num recipiente próprio para o micro-ondas, tempere com um pouco de azeite e sal e tape com pelicula aderente. Fure a pelicula e leve ao micro-ondas por 4 minutos na potência máxima. Deixe descansar 1 minuto e com cuidado retire a película aderente. Com a ponta de uma faca afiada verifique se a batata está cozida.
Num outro recipiente junte ½ curgete, com casca, cortada em cubos e 6 tomates cereja em metades. Acrescente a batata e o chuchu. Regue com mais um fio de azeite, junte uma pitada de flor de sal, ½ colher de café piripiri moído e 1 colher de café de alho em pó. Misture muito bem e espalhe sobre o tabuleiro do micro-ondas. Programe a função grill no máximo por cerca de 20 minutos (vá vigiando).

Lunch: Spinach soup. 2 slices of “tortilla” with sauté vegetables mixture. Better said: grilled in the microwave.
Snacks: 1 plum, grapes, 2 slices of plum “Challah”. 1 greek yoghurt. Horsetail tea.


 
Vegetables (serves 2 1/2 luncboxes):
Peel and cut one medium sweet potato and ¼ chayote into small pieces. Place in a suitable container for microwave, season with a little olive oil and salt and cover with cling film. Stick the film and microwave for 4 minutes at full power. Let stand for 1 minute and carefully remove the cling film.
With the tip of a sharp knife make sure the potatoes are cooked.
In another bowl combine ½ zucchini, unpeeled, cut into cubes and 6 cherry tomatoes cuted into halves. Add the potatoes and chayote. Drizzle over a little olive oil, add a pinch of sea salt, ½ teaspoon ground chilli and 1 teaspoon garlic powder. Mix well and spread on the tray of the microwave. Set the grill function for a maximum of 20 minutes (go watching).


Terça-feira / Tuesday

Almoço: Sopa de espinafres. Empadão de carne e legumes grelhados. Pêra assada em Moscatel.
Lanches: 1 maçã, 1 tangerina, 2 fatias de "challah" com ameixa. 1 iogurte grego. Chá de cavalinha.

Lunch: Spinach soup. Smashed potato with meat and grilled vegetables. Roasted pear in Moscatel wine.
Snacks: 1 apple, 1 tangerine, 2 slices of challah with plum. 1 greek yoghurt. Horsetail tea.
 
 
Quarta-feira / Wednesday
Hoje não houve marmita.
No lunchbox today.


Quinta-feira / Thursday

Almoço: Creme de legumes. Penne com legumes, ovo e queijo ralado. Pêra assada em Moscatel.
Lanches: 1 maçã, uvas, 2 fatias de “challah”. 1 iogurte grego. Chá de cavalinha.

Lunch: Vegetables creamy soup. Pasta with grilled vegetables (the ones from Monday, plus some tomatos, boiled egg and parmesan cheese. Roasted pear in Moscatel wine.
Snacks: 1 apple, grapes, 2 slices of “challah”. 1 greek yogurt. Horsetail tea.

 
Sexta-feira /Friday

Hoje não houve marmita.

No lunch box today.
Enviar um comentário

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...